SEARCH
ASUS Member ID
Password
Forgot password?
Join member

ASUS Support Home Location : Forum > Motherboard > P4SDX  
  Forum  
  Topic : [Problem]P4SD-VL New Topic
TJ
Member
Posts : 2
Level :
Tech Points : 1
From: United States
Posted:6/22/2011 11:54:00 PM # 1
After days of searching the net for the right driver i have come up with no results, this forum model was the closest i came, here is my problem. I Reformated the computer and used a XP Pro with SP3 untended (used a PC repair company's personal reformat disc) which pretty much mean it was simplified and i could set the reformat and come back to it finished later without spending 20 minutes watching it, well everything installed nicely except for the SoundMAX integrated driver, my problem is i cannot find the driver to install the sound card anywhere. I have tried Sony, Asus, and numerous driver download sites. Im having troubles finding the motherboard and Computer anywhere on tech sites. I even tried to enable it or check if it was disabled i the BIOS but had no luck.

Any links to download would be very helpful and appreciated. I have the recovery(reformat) discs for my specific PC and when i reformated to that the sound was working and when i went back to the xp pro disc i cannot get the sound to work. Again any links to download the driver would be very appreciated.

Sony Vaio (Sony Corp.) PCV-RS520(UC)
OS: Microsoft Windows XP Professional (2002) (32-bit) (SP3)
RAM: 1 GB
Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz (hyper-threading)
Motherboard: ASUSTek Computer Inc. - P4SD-VL
Sound Driver Needed: SoundMAX Intergrated Digital Audio

DXDIAG:
System Information
------------------
Time of this report: 6/22/2011, 10:50:27
 
   Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.101209-1647)
           Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Sony Corporation
       System Model: PCV-RS520(UC)
               BIOS: BIOS Date: 01/28/04 16:13:23 Ver: 08.00.08
          Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz (2 CPUs)
             Memory: 1024MB RAM
          Page File: 355MB used, 2106MB available
        Windows Dir: C:\WINDOWS
    DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
     DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode

------------
DxDiag Notes
------------
  DirectX Files Tab: No problems found.
      Display Tab 1: No problems found.
        Sound Tab 1: No sound card was found.  If one is expected, you should install a sound driver provided by the hardware manufacturer.
          Music Tab: No problems found.
          Input Tab: No problems found.
        Network Tab: No problems found.

--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D:    0/4 (n/a)
DirectDraw:  0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (n/a)
DirectMusic: 0/5 (n/a)
DirectPlay:  0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow:  0/6 (retail)

---------------
Display Devices
---------------
        Card name: RADEON 9200 LE Family (Microsoft Corporation)
     Manufacturer: ATI Technologies Inc.
        Chip type: RADEON 9200 AGP (0x5961)
         DAC type: Internal DAC(500MHz)
       Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_5961&SUBSYS_50001043&REV_01
   Display Memory: 128.0 MB
     Current Mode: 1280 x 1024 (32 bit) (60Hz)
          Monitor: Plug and Play Monitor
  Monitor Max Res: 1600,1200
      Driver Name: ati2dvag.dll
   Driver Version: 6.14.0010.6462 (English)
      DDI Version: 9 (or higher)
Driver Attributes: Final Retail
 Driver Date/Size: 4/13/2008 23:41:50, 201728 bytes
      WHQL Logo'd: Yes
  WHQL Date Stamp: n/a
              VDD: n/a
         Mini VDD: ati2mtag.sys
    Mini VDD Date: 4/13/2008 16:04:16, 701440 bytes
Device Identifier: {D7B71EE2-1A21-11CF-CD6A-0A70A0C2CB35}
        Vendor ID: 0x1002
        Device ID: 0x5961
        SubSys ID: 0x50001043
      Revision ID: 0x0001
      Revision ID: 0x0001
      Video Accel: ModeMPEG2_C ModeMPEG2_D
 Deinterlace Caps: {6E8329FF-B642-418B-BCF0-BCB6591E255F}: Format(In/Out)=(YUY2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=DeinterlaceTech_PixelAdaptive
                   {335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(YUY2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
                   {6E8329FF-B642-418B-BCF0-BCB6591E255F}: Format(In/Out)=(UYVY,UYVY) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=DeinterlaceTech_PixelAdaptive
                   {335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(UYVY,UYVY) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
                   {552C0DAD-CCBC-420B-83C8-74943CF9F1A6}: Format(In/Out)=(YV12,0x32315659) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,2) Caps=DeinterlaceTech_PixelAdaptive
                   {6E8329FF-B642-418B-BCF0-BCB6591E255F}: Format(In/Out)=(YV12,0x32315659) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=DeinterlaceTech_PixelAdaptive
                   {335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(YV12,0x32315659) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
                   {552C0DAD-CCBC-420B-83C8-74943CF9F1A6}: Format(In/Out)=(NV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,2) Caps=DeinterlaceTech_PixelAdaptive
                   {6E8329FF-B642-418B-BCF0-BCB6591E255F}: Format(In/Out)=(NV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=DeinterlaceTech_PixelAdaptive
                   {335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(NV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
         Registry: OK
     DDraw Status: Enabled
       D3D Status: Enabled
       AGP Status: Enabled
DDraw Test Result: Not run
 D3D7 Test Result: Not run
 D3D8 Test Result: Not run
 D3D9 Test Result: Not run

-------------
Sound Devices
-------------
            Description:
 Default Sound Playback: No
 Default Voice Playback: No
            Hardware ID:
        Manufacturer ID:
             Product ID:
                   Type:
            Driver Name:
         Driver Version:
      Driver Attributes:
            WHQL Logo'd:
          Date and Size:
            Other Files:
        Driver Provider:
         HW Accel Level: Emulation Only
              Cap Flags: 0x0
    Min/Max Sample Rate: 0, 0
Static/Strm HW Mix Bufs: 0, 0
 Static/Strm HW 3D Bufs: 0, 0
              HW Memory: 0
       Voice Management: No
 EAX(tm) 2.0 Listen/Src: No, No
   I3DL2(tm) Listen/Src: No, No
Sensaura(tm) ZoomFX(tm): No
               Registry: OK
      Sound Test Result: Not run

---------------------
Sound Capture Devices
---------------------
-----------
DirectMusic
-----------
        DLS Path: C:\WINDOWS\SYSTEM32\drivers\GM.DLS
     DLS Version: 1.00.0016.0002
    Acceleration: n/a
           Ports: Microsoft Synthesizer, Software (Not Kernel Mode), Output, DLS, Internal, Default Port
        Registry: OK
     Test Result: Not run

-------------------
DirectInput Devices
-------------------
      Device Name: Mouse
         Attached: 1
    Controller ID: n/a
Vendor/Product ID: n/a
        FF Driver: n/a

      Device Name: Keyboard
         Attached: 1
    Controller ID: n/a
Vendor/Product ID: n/a
        FF Driver: n/a

Poll w/ Interrupt: No
         Registry: OK

  Reply Reply Quote & Reply Quote & Reply
TJ
Member
Posts : 2
Level :
Tech Points : 1
From: United States
Posted:6/23/2011 12:16:00 AM # 2
Hey guys not to long after posting the thread i found the correct sound driver, guess it wasnt so long lost of a driver lol, incase anyone else has this similar problem the link for the download came from the sony.

http://esupport.sony.com/CA/perl/swu-download.pl?mdl=PCVRS520&upd_id=1455&os_id=7

  Reply Reply Quote & Reply Quote & Reply
1
Previous Topic:: Next Topic
Feedback for our Website ModeratorModerator: Ulrich New Topic Related FAQ Related FAQ Forum Home Forum Home
Forum Model :
Legal Information | Privacy Policy | Sitemap | Contact Us | ASUS Global
  ©ASUSTeK Computer Inc. All rights reserved.