SEARCH
ASUS Member ID
Password
Forgot password?
Join member

ASUS Support Home Location : Forum > Motherboard > Rampage Formula  
  Forum  
  Topic : [Problem]8GB Ram Problem New Topic
Stephan
Member
Posts : 1
Level :
Tech Points : 1
From: Germany
Posted:11/19/2010 3:19:00 PM # 1
Hi I am here still quite anew in the forum:) and, unfortunately, has a problem with right bios settings for 8 GB Ram please can anyone help me.

My system looks as follows:

Hauptplatine: Asus Rampage Formula X48
Bios: Version 1001
CPU: Intel Q9550 no OC
RAM: 4x 2 GB Mushkin 996599r DDR2 PC2 - 8500 5-5-5-18
Grafikkarte: 1x Powercolor 4870 PCS+
Netzteil: Enermax Revolution 950 Watt
Tower: NZXT Tempest
Betriebssystem: Windows 7 Ultimate 64 Bit
Festplatte: OCZ Vertex2 Extended 120GB SSD

8GB Ram -> Memtest no errors -> Windows Appcrashes and Restarts
4GB Ram -> Memtest no errors -> Windows no errors

If 8 GB are installed and then everything in the BIOS stands on AUTO the memtest86+ shows no errors, however then I have in the operating system often apprashs or new starts then has also tried to put the Ram voltage @2.1 V properly and put ram settings to 1066 unfortunately. Maybe who can help me here please further to solve 8 GB problem. Thank you for all answers:)

MFG Stephan

  Reply Reply Quote & Reply Quote & Reply
Alien Grey
Member
Posts : 1210
Level :
Tech Points : 771
From: Belgium (netherlands)
Posted:11/21/2010 8:52:00 PM # 2
Did you try to run  some stress tests in Windows?


Prime95 Small FFT's to test the CPU. MemTest For Windows to test the memory and the NB.

  Reply Reply Quote & Reply Quote & Reply
Haynes
Member
Posts : 80
Level :
Tech Points : 16
From: United States
Posted:1/28/2011 6:32:00 PM # 3
Ill help if i can.. im running 8GB @1066 with no problems at all. To start i would put your motherboard bact to default setting and clear your CMOS. Install 8GB and see what windows does

  Reply Reply Quote & Reply Quote & Reply
Asus Sabertooth P67 | Intel 2600K | CORSAIR Vengeance 16GB DDR3 1600 | 64GB Crucial C300 SSD | MSI Hawk Talon Attack GTX460 | 2 WD RE HD's RAID0
terrabyteone
Member
Posts : 4
Level :
Tech Points : 4
From: Australia
Posted:4/29/2011 2:46:00 PM # 4
hi

i cant get 8 g ram to work at any speed

800 4 4 4 12 (fail mem86+ test)
but
800 5 5 5 18 (1.8) passes now but system unstable 3 days being on(+ fails mem86+ test.

if i turn off memory remap it passes at 4 4 4 12. but (6g unsable in 64bit win7



  Reply Reply Quote & Reply Quote & Reply
1
Previous Topic:: Next Topic
Feedback for our Website ModeratorModerator: New Topic Related FAQ Related FAQ Forum Home Forum Home
Forum Model :
Legal Information | Privacy Policy | Sitemap | Contact Us | ASUS Global
  ©ASUSTeK Computer Inc. All rights reserved.