SEARCH
ASUS Member ID
Password
Forgot password?
Join member

ASUS Support Home Location : Forum > Motherboard > P5N-D  
  Forum  
  Topic : [Sharing]Asus setup utility auto overclocking New Topic
patrick
VIP Member
Posts : 37
Level :
Tech Points : 0
From: United States
Posted:7/7/2008 2:33:00 PM # 1
Has anyone tried the A1 tuning deal in bios setup? I noticed an automated overclock of 5 10 15 or 20%. I wonder if it auto changes the voltage numbers accordingly? Hmmm...I'd try it but I don't feel like inviting trouble when I don't have any..if it will screw up my bios or something else I think I'll leave it alone. Please advise if it's as easy to use as it appears. Thanks, Scott

  Reply Reply Quote & Reply Quote & Reply
C2Q Q9450 @3.28mhz 1640 fsb 8*410 vcore 1.35 L813B289 idle 39C load 54C/ Asus P5N-D 750i SLI/0402/8.43 Air cooled/ 4gb OCZ Reaper PC-6400 800mhz..5-5-5-18 2T 1.8v@820 mhz 5-5-5-24 2T 1.93v (L+S)/ Evga 9800GTX SLI 800/2000/2400 177.79/ Antec 900 5 fans/ Arctic Freezer Pro 7/ Windows XP 32bit/ WD 500gb 7200rpm HD/ Rosewill Xtreme 750W SLI PSU../ url=http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=403012][img].....http://valid.x86-secret.com/cache/banner/403012.png[/img]......[/url] http://service.futuremark.com/compare?3dm06=7872067
shark
VIP Member
Posts : 90
Level :
Tech Points : 2
From: United States
Posted:7/8/2008 5:44:00 AM # 2

I couldn't get the darn thing to work worth a damn. Even on 5% my computer froze 2 seconds after boot. Of course 10, 15 and 20% failed too. I was able to manually overclock the 5% stable, using Epidemic's first boot settings, but this AI overclock did seem to suck royally for me, I won't try it again.

Shark

 

  Reply Reply Quote & Reply Quote & Reply
patrick
VIP Member
Posts : 37
Level :
Tech Points : 0
From: United States
Posted:7/8/2008 1:41:00 PM # 3
I'm presently runnibg 800mhz of ram..OCZ brand..4gb's..2 sticks of 2gb each and a Q9450 cpu.at stock 2.6 mhz..was tryin to get it to 3.2..which should just about be a 20% oc. But I don't wanna mess with voltage changes or bios settings..so we'll see..I don't know that much about this stuff..was hoping to run across someone who did..lol..

  Reply Reply Quote & Reply Quote & Reply
C2Q Q9450 @3.28mhz 1640 fsb 8*410 vcore 1.35 L813B289 idle 39C load 54C/ Asus P5N-D 750i SLI/0402/8.43 Air cooled/ 4gb OCZ Reaper PC-6400 800mhz..5-5-5-18 2T 1.8v@820 mhz 5-5-5-24 2T 1.93v (L+S)/ Evga 9800GTX SLI 800/2000/2400 177.79/ Antec 900 5 fans/ Arctic Freezer Pro 7/ Windows XP 32bit/ WD 500gb 7200rpm HD/ Rosewill Xtreme 750W SLI PSU../ url=http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=403012][img].....http://valid.x86-secret.com/cache/banner/403012.png[/img]......[/url] http://service.futuremark.com/compare?3dm06=7872067
Eddythepeddy
Member
Posts : 2
Level :
Tech Points : 0
From: Netherlands
Posted:7/8/2008 8:44:00 PM # 4
The auto overclocking utility works fine for me. Pretty stable at 15% (~3Mhz). Running Q9450 with 8Gb of OCZ Platinum 800Mhz ram.

  Reply Reply Quote & Reply Quote & Reply
Barrett
VIP Member
Posts : 3
Level :
Tech Points : 0
From: Australia
Posted:7/9/2008 5:18:00 PM # 5

Quote:
Author: Eddythepeddy Posted: 7/8/2008 8:44:00 PM

The auto overclocking utility works fine for me. Pretty stable at 15% (~3Mhz). Running Q9450 with 8Gb of OCZ Platinum 800Mhz ram.

Best I'm getting is 14% and thats via N-tune.
For some reason the pc don't like overclocking first thing in the morning with a chill in the air!
thats 2850 with my q9300

  Reply Reply Quote & Reply Quote & Reply
I swear I did it right... oh.... i see... a loose cable....
1
Previous Topic:: Next Topic
Feedback for our Website ModeratorModerator: New Topic Related FAQ Related FAQ Forum Home Forum Home
Forum Model :
Legal Information | Privacy Policy | Sitemap | Contact Us | ASUS Global
  ©ASUSTeK Computer Inc. All rights reserved.