SEARCH
ASUS Member ID
Password
Forgot password?
Join member

ASUS Support Home Location : Forum > Motherboard > Maximus II Formula  
  Forum  
  Topic : [Problem]marvell 88se61xx adapter initializing New Topic
Mackenzie
Member
Posts : 2
Level :
Tech Points : 1
From: United Kingdom
Posted:5/28/2009 4:50:00 PM # 1
My PC was working perfectly, until yesterday it no longer boots up. I get the ROG splash screen, then it displays "Marvell 88se61xx Adapter BIOS Versioin 1.1.0.L704 initializing". It then remains on this sc reen, until I carry out a forced power down.I have heard that this can be due to IDE,SATA devices hangiing of the Marvell adapter. Does anyone have any advice?

PC Spec:
MOBO:Maximus II Formula
CPU:Intel Q9550 2.83Ghz
VGA: Gainward GTX280 1GB DDR3
RAM: 4GB Corsair DDR2 PC-8500

  Reply Reply Quote & Reply Quote & Reply
Anton
VIP Member
Posts : 390
Level :
Tech Points : 242
From: Spain
Posted:5/29/2009 12:54:00 AM # 2
Hi Mackenzie,

Have you added any device or program new? Like mobo has two bios, try to boot from bios 2 and see if pc runs. With the jumper located at bottom you can do this. Read the manual for more details. If you can start from one of them, you will can make a bios flashback to restore the corrupted bios.
Or you can start your pc with your system hdd only, without any drive connected (cd, dvd, other hdd) to see if runs. If runs ok, try to add one drive and restart. This way until any of your device make your pc don't run. Maybe a broken device don't let your pc start.

Hope this help you.

  Reply Reply Quote & Reply Quote & Reply
Rampage Extreme(1202)/ Intel QX9770 @3.8Ghz(at the moment)/ GSkill F312800CL8 Trident 8gb @1600Mhz/ 2xSapphire HD3850 512Mb crossfireX @GPU-776Mhz Mem-1728Mhz/ 1x80GB SSD Intel,2x80GB SATA Seagate Barracuda,2x500GB SATA Seagate Barracuda 500Gb HDD Speeding BackUp/ Modified Zalman Reserator XT LCS (CPU-Swiftech Apogee GTZ,Chipset-Swiftech MCW-NBMAX & 2 GPU-Koolance VID385)(Rad-Feser X480, Pump Swiftech MCP355 Koolance Top, 4 Feser Triebwerk TK122 fans)/ Thermaltake Toughpower 1200W PSU/ 1 LG DVD-ROM & 1 Pionner DVD-RW (both IDE)/ Floppy drive/ Card reader/ Win7 Pro 64bits
Mackenzie
Member
Posts : 2
Level :
Tech Points : 1
From: United Kingdom
Posted:5/29/2009 4:44:00 PM # 3
Hi Anton thanks for the post, I'll try to boot from BIOS 2,as I'm running off    BIOS 1 currently. I have 2 internal DVD-RW units one is SATA and the other is IDE. When I disconnected the IDE unit, I was able to go into the BIOS,and point it to my O/S HDD. After which my PC could boot up sucessfully. I flashed my BIOS to the latest version (2104), and powered down my PC and reconnected my IDE unit, after which the PC hung on the 88se61xx adapter initializing message. So looks like my IDE drive has an issue with Marvell storage. I'll let you know I get on when running of BIOS 2. Cheers for the advice.

  Reply Reply Quote & Reply Quote & Reply
Anton
VIP Member
Posts : 390
Level :
Tech Points : 242
From: Spain
Posted:5/29/2009 8:37:00 PM # 4
Hi again,

Maybe disabling "IDE/eSata Boot ROM" on Advanced Menu at bios, you could bypass the detection progress of Marvell controler.

Keep us informed, please. 

  Reply Reply Quote & Reply Quote & Reply
Rampage Extreme(1202)/ Intel QX9770 @3.8Ghz(at the moment)/ GSkill F312800CL8 Trident 8gb @1600Mhz/ 2xSapphire HD3850 512Mb crossfireX @GPU-776Mhz Mem-1728Mhz/ 1x80GB SSD Intel,2x80GB SATA Seagate Barracuda,2x500GB SATA Seagate Barracuda 500Gb HDD Speeding BackUp/ Modified Zalman Reserator XT LCS (CPU-Swiftech Apogee GTZ,Chipset-Swiftech MCW-NBMAX & 2 GPU-Koolance VID385)(Rad-Feser X480, Pump Swiftech MCP355 Koolance Top, 4 Feser Triebwerk TK122 fans)/ Thermaltake Toughpower 1200W PSU/ 1 LG DVD-ROM & 1 Pionner DVD-RW (both IDE)/ Floppy drive/ Card reader/ Win7 Pro 64bits
1
Previous Topic:: Next Topic
Feedback for our Website ModeratorModerator: Ulrich New Topic Related FAQ Related FAQ Forum Home Forum Home
Forum Model :
Legal Information | Privacy Policy | Sitemap | Contact Us | ASUS Global
  ©ASUSTeK Computer Inc. All rights reserved.